شیوه نامه طراحی آموزشی (ردیف 1 پیوست شماره 1) برنامه عملیاتی دبیرخانه راهبری کشوری درس زبان انگلیسی سالتحصیلی 94-1393 به شرح زیر ارسال می گردد.
همکاران گرامی توجه داشته باشند درس اختصاص یافته به گروه زبان انگلیسی شهرستانهای استان تهران درس اول سال هشتم (متوسطه 1) می باشد.
لطفا فایل ورد شیوه نامه را از ادرس زیر دریافت نمایید.
http://cld.persiangig.com/download/4GF4Ac/dl
از آن جا که هر نهاد یا سازمانی برای رشد و بهبود مستمر ، به یک الگو نیازمند است ، آموزش و پرورش نیز به عنوان یک نهاد عظیم و اثر گذار در جامعه از این مهم مستثنی نیست و ضرورت اجرای برنامه ای که بتواند مسیر تعالی مدیریت را تعریف ، تسهیل ، تسریع و دست یافتنی کند چند برابر می شود . بدین منظور برنامه ی (( تعالی مدیریت مدرسه )) با الهام از الگوی تعالی سازمانی به منظور اجرا در سراسر کشور طراحی و تولید گردید . مدل تعالی ، نوعی ساختار مدیریتی است که با تکیه بر اصول و مفاهیم اساسی و توجه به معیار های اصلی مدیریت کیفیت جامع و سیستم خود ارزیابی موجبات پیشرفت و بهسازی مدرسه را فراهم می سازد .
برنامه تعالی مدیریت مدرسه آموزش و پرورش را به سمت یک سیستم آموزشی مبتنی بر برنامه و عمل ، پاسخ گویی بیشتر و توجه به نیاز های جامعه سوق خواهد داد . اجرای دقیق خود ارزیابی و ارزیابی بیرونی بر اساس تعاریف و شاخص های تعیین شده ، به مدیریت مدرسه فرصت می دهد با بهره گیری از یک سیستم هوشمند و کار آمد شناسایی و به کارگیری مطلوب منابع و ظرفیت های موجود ، بهبود مستمر و تعالی فرآیند آموزشی تربیتی مدرسه را ممکن سازد. بدین ترتیب تمامی فرآیندهای مدیریت در مسیر تحول قرار گرفته و تفکر بهبود مستمر به عنوان یک اصل و ارزش در مدارس نهادینه می شود .
تعریف برنامه
برنامه تعالی مدیریت مدرسه سعی دارد با تکیه بر سند تحول بنیادین و نگاهی تعالی بخش ، مدرسه محور ، مشارکت جو و کیفیت مدار ضمن تمرکز بر فرآیندهای مدیریتی شرایطی را فرآهم آورد تا کلیه ی عوامل موثر در مدیریت مدرسه ضمن شناسایی ظرفیت ها و توانایی های داخلی و پیرامونی خود ، با اتخاذ رویکرد برنامه محوری نسبت به تعیین اهداف و طراحی برنامه ی عملیاتی مدرسه اقدام کند و با نگاهی تیزبین و نقاد به صورت مستمر عملکرد مدرسه خود را نسبت به نقشه ی راه یا برنامه ی عملیاتی و هدف های قصد شده بسنجد .
هم چنین به منظور جلوگیری از هرگونه اتلاف فرصت ، با تشخیص خطاها و شکاف های عملکردی ، راه های بهبود را شناسایی کند و با برنامه ریزی مناسب به اجرای راهکار های بهبود اقدام نماید تا از این طریق کیفیت مدیریت مدرسه را ارتقا بخشیده و افزایش و بهره وری را ممکن سازد .
ضرورت اجرای طرح در مدارس
سیمای مدرسه در افق چشم انداز 1404 در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با ویژگی های مترقی آن ، سیاست ها و اولویت های ابلاغی وزیر محترم آموزش و پرورش جناب آقای دکتر فانی مبنی بر ارتقای کیفیت آموزشی و پرورشی مدارس و بهبود مدیریت آموزشگاهی هم چنین ارتقای سطح آگاهی عمومی جامعه و شکل گیری انتظارات جدید والدین نسبت به ماهیت و کارکردهای مدرسه ، ما را از برنامه ریزی برای استقرار مدیریت برنامه محور ، کیفیت مدار و تعالی بخش که در شکل گیری و هویت بخشی به مدارس نقش اساسی ایفا می کند ، ناگزیر می سازد . برنامه تعالی مدیریت مدرسه در راستای پاسخ گویی به این نیاز و ضرورت طراحی شده است .
اهداف
1 – زمینه سازی برای دست یابی به استاندارد های آموزشی و مدیریتی در مدارس
2 – زمینه سازی به منظور ارتقای کیفیت آموزشی و پرورشی مدارس
3 – حرکت به سوی نهادینه سازی نگاه تعالی بخش در فرآیندهای مدیریتی
4 – ایجاد وفاق سازمانی از طریق توسعه ی فرهنگ کارگروهی در مدرسه
5 - ترویج و تقویت سیستم خود ارزیابی در راستای بهبود و تعالی عملکرد مدیریت در مدرسه
6 – افزایش انگیزه ی مدیران و دیگر کارکنان برای بهبود عملکرد
7 - توسعه و تقویت مشارکت کارکنان ، دانش آموزان و اولیا در امر راهبری و مدیرت مدرسه
محور ها و ملاک ها و شاخص های برنامه تعالی مدیریت مدرسه
در تعیین مجموعه ی ملاک ها و شاخص ها برنامه تعالی مدیریت مدرسه و اهداف آن در مدارس مجری برنامه ، سعی شده است ضمن توجه به کارکرد ها و مآموریت های مدرسه ، 10 محور کلیدی شامل :
1 - تدوین برنامه عمل
2 - توسعه ی توانمندی ها و مشارکت دانش آموزان در اداره ی مدرسه
3 – توسعه ی مشارکت اولیا و نهاد های اجتماعی در امور مدرسه
4 - استقرار نظام یاد دهی و یادگیری
5 – توسعه مشارکت دانش آموزان در اداره ی مدرسه
6 - سلامت – تربیت بدنی – پیشگیری و ایمنی
7 – فعالیت های مکمل – فوق برنامه و پرورشی
8 - برقراری نظام رشد آفرین انگیزشی
9 – مدیریت امور اجرایی و اداری
10 - خلاقیت و نو آوری
مورد تأکید و توجه قرار گیرد . که هر کدام از این اهداف ، در برنامه تعالی مدیریت مدرسه خود به راهبرد های مختلفی تقسیم می گردد ، لذا مدیریت در مدارس تعالی می بایست این اهداف را مد نظر داشته باشد و نیز ارزیابی ها چه در اول کار و چه بعد از انجام کار به صورت خود ارزیابی در ابتدا و با شاخص های ارزیابی در پایان کار از روند اجرای طرح تعالی مدیریت مدرسه بهره بگیرد .از آن جا که هر نهاد یا سازمانی برای رشد و بهبود مستمر ، به یک الگو نیازمند است ، آموزش و پرورش نیز به عنوان یک نهاد عظیم و اثر گذار در جامعه از این مهم مستثنی نیست و ضرورت اجرای برنامه ای که بتواند مسیر تعالی مدیریت را تعریف ، تسهیل ، تسریع و دست یافتنی کند چند برابر می شود . بدین منظور برنامه ی (( تعالی مدیریت مدرسه )) با الهام از الگوی تعالی سازمانی به منظور اجرا در سراسر کشور طراحی و تولید گردید . که دبیرستان هیأت امنایی طالب آملی نیز در سال تحصیلی جدید به مدارس مجری این طرح پیوست .
مدل تعالی ، نوعی ساختار مدیریتی است که با تکیه بر اصول و مفاهیم اساسی و توجه به معیار های اصلی مدیریت کیفیت جامع و سیستم خود ارزیابی موجبات پیشرفت و بهسازی مدرسه را فراهم می سازد .
برنامه تعالی مدیریت مدرسه آموزش و پرورش را به سمت یک سیستم آموزشی مبتنی بر برنامه و عمل ، پاسخ گویی بیشتر و توجه به نیاز های جامعه سوق خواهد داد . اجرای دقیق خود ارزیابی و ارزیابی بیرونی بر اساس تعاریف و شاخص های تعیین شده ، به مدیریت مدرسه فرصت می دهد با بهره گیری از یک سیستم هوشمند و کار آمد شناسایی و به کارگیری مطلوب منابع و ظرفیت های موجود ، بهبود مستمر و تعالی فرآیند آموزشی تربیتی مدرسه را ممکن سازد. بدین ترتیب تمامی فرآیندهای مدیریت در مسیر تحول قرار گرفته و تفکر بهبود مستمر به عنوان یک اصل و ارزش در مدارس نهادینه می شود .
سایت معاونت آموزش متوسطه مزارت محترم به آدرس: http://se.medu.ir
سایت بهبود مدیریت آموزشگاهی به آدرس: www.lsp.medu.ir
سایت معاونت آموزش متوسطه استان کردستان به آدرس: http://cms.medu.ir/kmotavaseteh
سایت جایزه ملی کیفیت ایران به آدرس: http://inqa.org
سایت دانشگاه حکیم سبزواری به آدرس: http://www.hsu.ac.ir
الف) لزوم توجه بیشتر به گروه مدیران واحیاء جایگاه گروه در استان وشهرستانهای تابعه.
ب) بررسی مشکلات پیش روی اجرای طرح تعالی مدیریت مدرسه با هدف آسیب شناسی واتخاذ راهکارهای مطمئن جهت اجرای بهتر ودرست طرح در مدارس.
ج)پیشنهاد حضور گروه مدیران در بازدید ها وسرکشی مسئولان اداره کل از مدارس وهمچنین حضور اعضاء گروه در جلسات وتصمیم گیری های ستادی اداره کل .
پیشنهاد برگزاری جلسات مدیران شهرستانها ومناطق با حضور اعضای گروه ومدیران ومعاون آموزش متوسطه به گونه ایی که در طول سال حداقل در یکی از جلسات دوره ایی هر شهرستان شرکت ومهمترین مسایل ومباحث آموزشی- مدیریتی دراین جلسات مورد بررسی قرار گرفته وبا همکاران مدیر ارتباطی دو طرفه ودوسویه ایجاد کرده .
ه) لزوم اختصاصی مکان واتاقی خاص جهت فعالیت گروه مدیران در محل پژوهشکده تعلیم وتربیت وتامین امکانات مورد نیاز گروه
و) در ضمن انجام فعالیت گروه مدیران ، برنامه های انجمن علمی مدیریت آموزشی استان شعبه سنندج نیزپیگیری وتابلو انجمن در محل فعالیت نصب گردید.
12.شرکت یکی از اعضای گروه مدیران در همایش کشوری دبیرخانه راهبردی مدیران در سمنان وبهروری از مباحث وبرنامه های همایشی در تاریخ 28/7/93.
به اطلاع همکاران گرامی میرساند اولین نشست سرگروه های درسی شهرستانهای استان تهران ، روز دوشنبه مورخه 19/8/93 ساعت 8.30 الی 14 در محل پژوهشسرای دانش آموزی رازی به آدرس ذیل برگزار می گردد.
پیشاپیش از حضور همکاران گرامی کمال تشکر را داریم.
آدرس: شهر ری- میدان شهید بروجردی ( فلکه اول دولت آباد) - خیابان شهید غیوری - کوچه شهید حسن زاده - پژوهسرای دانش آموزی رازی
تلفن: 33385625