به گزارش شهر علم : جغدها علاوه بر انعطافپذیری بالای بافت و مهرههای گردنی خود برای اینکه بتوانند سر را به سادگی بچرخانند، شریان پشتیبانی دارند که در هنگام گردش سریع سر، مواد مغذی و اکسیژن مورد نیاز آنرا تأمین میکند.
جغدها بر خلاف ما انسانها و بسیاری دیگر از گونههای جانوری میتوانند بدون اینکه کوچکترین آسیبی به اسکلت و رگهای خونی گردن خود وارد کنند، سر را حداکثر 270 درجه بچرخانند. فکر میکنند این انعطافپذیری حیرتانگیز چطور به وجود آمده است؟
به گزارش نشنال جئوگرافیک، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز موفق شدهاند راز این توانایی جادویی جغدها را فاش کنند. آنها میگویند مهرههای گردنی و رگهای خونی این پرنده برای گردش سریع سر طراحی شده است.
خون نوعی بافت است. در واقع می توان گفت خون اولین بافتی است که بشر آن را مورد بررسی و تحقیق قرار داده است. حجم خون انسان حدود 5.5 لیتر است.
از حدود سال 1996 مشخص شد که خون از دو قسمت تشکیل شده. این دو قسمت عبارتند از سلول ها و نیز مایعی که به طور منظم و یک طرفه در سیستم چرخشی بسته ای در جریان است و توسط انقباضات ریتمیک قلب به جلو رانده می شود.
این دو قسمت خون سلول های خونی و پلاسما نامیده می شوند.
به گزارش شهر علم : شاید بسیار دیده باشید برخی افراد را که وقتی عطسه میکنند، دیگر عطسه کردن رهایشان نمیکند و پشت سر هم شروع به عطسه میکنند. شاید خود شما هم جزو همین افراد باشید. آیا میدانید دلیل چنین عطسههایی چیست؟
عطسه کردن از احساس خارش در پشت بینی شروع میشود و سپس نفس حبس شده و در نهایت نیز جریان هوا با شدت و به صورت عطسه کردن خارج میشود.
آلرژی، بیماری و بسیاری عوامل دیگر میتوانند شروع کننده خروج شدید بزاق و مخاط باشند.
اما چرا انسانها و حتی حیوانات عطسه میکنند؟
کتاب « دختری که حرف نمیزد » با دو فرمت EPUB و PDF جهت دانلود کاربران در دسترس قرار دارد.
جهت دانلود رایگان این کتاب الکترونیک به لینک زیر مراجعه نمایید :
http://ariodaad.mihanblog.com/post/29