درس و علم
آشنایی با دمنوش ها و خواص آن

http://s8.picofile.com/file/8339051542/Dam_Noosh.jpgدمنوش یا چای گیاهی، یک نوشیدنی است که از گیاهان مختلف تهیه می‌شود. هر دمنوشی اثر متفاوتی در بدن دارد. هر کدام، مزایای منحصر به فردی برای سلامتی دارند. روش‌های گوناگونی برای تهیه دمنوش وجود دارد. برای این‌که بدانید دمنوش چیست و چه فوایدی دارد.

به طور کلی می‌توان این چای‌های گیاهی را به وسیله‌ی جوشاندن گیاهان یا خیساندن آن‌ها در آب، آماده کنیم. دمنوش کافئین ندارد. دمنوش از نظر طرز تهیه به سه دسته‌ی جوشانده، خیسانده و دم‌کرده تقسیم می‌شود.

برای تهیه جوشانده گیاهی باید 10 تا 40 گرم از گیاه مورد نظر را در یک لیتر آب به مدت یک شب بخیسانید. سپس آن را بجوشانید تا زمانی که یک چهارم آب باقی بماند. این مقدار همان دمنوش مورد نظر است که به روش جوشاندن تهیه شده است. این روش بسیار قدیمی است و برای مقاصد درمانی ایده‌آل است.


روش خیسانده بسیار ساده است. در این شیوه از گرما استفاده نمی‌کنیم. 10 تا 20 گرم از گیاه مورد نظر را در 250 میلی‌لیتر آب گرم مخلوط کرده و اجازه دهید به مدت یک شب یا 12 ساعت خیس بخورد. سپس مایع را جدا کرده و تفاله را دور بریزید. این مایع همان دمنوش است. دمنوش با روش خیساندن خواص زیادی ندارد زیرا بسیاری از مواد مغذی گیاه در تفاله باقی می‌ماند.


بین روش دم‌کرده و جوشانده اندکی تفاوت وجود دارد. در این شیوه فقط گیاه در آب جوشانده می‌شود و دیگر نیازی نیست آب آن تبخیر شود. بیشتر دمنوش‌ها با همین روش آماده می‌شوند. به این ترتیب تمام مواد مغذی در این چای گیاهی باقی می‌ماند. برای تهیه این دمنوش، تنها کافی است مقداری از گیاه مورد نظر را در 100 تا 250 میلی‌لیتر آب دَم کرده و میل کنید.

 

بهترین روش برای تهیه دمنوش

مقداری از گیاه مورد نظر را (تازه یا خشک) به مدت 3 تا 12 ساعت در آب بخیسانید. سپس آن را در 250 میلی‌لیتر آب بجوشانید. می‌توانید مقداری شکر یا عسل را هم به آن اضافه کنید. استفاده از عسل پیشنهاد می‌شود؛ اما آن را نباید در چای داغ اضافه کنید. هنگامی که دمنوش کمی خنک شد، عسل را با آن مخلوط کنید. این روش برای تمام چای‌های گیاهی قابل استفاده است.


به گزارش شهر علم : از دمنوش یا چای گیاهی برای اهداف دارویی و درمانی در بیماری‌های مختلف استفاده می‌شود. این نوشیدنی‌های گیاهی در چین و هند معروف هستند. دمنوش از چای سنتی متمایز است. چای‌های سنتی از جمله چای سیاه، چای سبز، چای زرد، چای سفید و چای اولانگ حاوی کافئین هستند.


فواید و خواص دمنوش

هر دمنوشی دارای ارزش دارویی منحصر به فرد و کاربردهای درمانی خاص خود است. به طور کلی، تمام چای‌های گیاهی محرک و آرام‌بخش هستند و باعث طراوت و تازگی می‌شوند. آن‌ها ذهن را آرام و استرس روانی را دور می‌کنند. دمنوش سرشار از آنتی اکسیدان است که سلول‌های تخریب شده را بازسازی می‌کند. علاوه بر این، باعث به تأخیر انداختن پیری پوست و جلوگیری از پیری زودرس می‌شوند.


بیشتر دمنوش‌ها برای برطرف کردن بیماری‌هایی همچون سردرد، سرماخوردگی، گلودرد، استرس و اضطراب روحی کاربرد دارند. اگر نمی‌خواهید نوشیدنی‌های کافئین‌دار یا چای بخورید، دمنوش انتخابی عالی برای شما به شمار می‌رود. دمنوش‌ها عاری از هرگونه کافئین هستند. این چای‌های گیاهی سلامتی را تقویت می‌کنند و برای آب‌رسانی به بدن مفید هستند.

منبع : سایت جالینو


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز شنبه 97/7/14  ، تعداد


مطالب طلایی - کلیک کنید

آمــار سایت

بازدیــــد امـــــروز : 14
بازدیــــــــد دیـــــــــروز : 26
بازدیـــــــــد کــــــــــل : 232841
تعـــــداد یادداشت هـــــــا : 385
منوی اصلی

صفحـه اول سایـت

تحقیق هــای قابل ویــرایش

پاورپوینت هـای آموزشـی و درسی

طرح درس هـای برتر معلمان

نظرات و پیشنهادات

فهرست موضوعی یادداشت ها

آموزش مطالب مفید و کاربردی
مقاله و تحقیق قابل ویرایش
اطلاعات عمومــی و دانستنیها
انیمیشن درسی و پاورپوینت
طرح درس های دوره ابتدایی
طرح درس های متوسطه اول
طرح درس های متوسطه دوم
مطالب مرتبط با درس و مدرسه
محتواهــای الکترونیک درسی
دنیای اسرار آمیــز جانوران
پرسش و پاسخ هــای علمی
سبک زندگی و زندگی خوب
لیست آخرین مطالب

طرح درس و روش تدریس مطالعات اجتماعی ششم، درس 17: ویژگیهای دریاها
طرح درس و روش تدریس ریاضی دوم، فصل2: جمع و تفریق ده تایی
پاورپوینت درس 12 فارسی چهارم دبستان (ابتدایی): اتفاق ساده (دوست
پاورپوینت درس 11 فارسی چهارم دبستان (ابتدایی): فرمانده دل ها
طرح درس معرفی عددهای گویا ریاضی هشتم
طرح درس برگی از تاریخ زمین
طرح درس طول و سطح، ریاضی ششم
طرح درس سرگذشت دانه - علوم دوم
طرح درس ریاضی سوم ، ارزش پول
تحقیق در مورد اهرم ها و انواع آن
تحقیق در مورد اسلحه و تاریخچه آن
طرح درس روزانه کارخانه ی کاغذسازی
[عناوین آرشیوشده]

http://www.parsiblog.com/PhotoAlbum/riazi/6af5e218c7b634c3d7afd741834f59d2.jpg